Zencefilli karnıbahar çorbası / Cauliflower-ginger-coconut milk soup



































Tam soğuk havalara ve hatta soğuk algınlıklarına uygun, kar gibi bembeyaz bir kış çorbası. Karnıbahar sevmeyenlere bile kendini sevdirmek gibi de bir misyonu var ayrıca. 

Zencefilli Karnıbahar Çorbası
4 kişilik

Malzemeler;
800 gr karnıbahar 
20 gr zencefil
20 cl hindistan cevizi sütü
50 cl su (sebze suyu da olabilir)
1 diş sarımsak
tuz

Üzerine;
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tane kimyon

Yapılışı;
1. Karnıbaharı çiçeklerine ayırın. Kaynar tuzlu su dolu bir tencereye alın, 3-4 dakika kadar haşladıktan sonra, ocaktan alıp suyunu süzün. 
2. Az haşlanmış karnıbaharları tekrar tencereye alın, hindistan cevizi sütünü ekleyin. Sarımsağı ve zencefili soyup doğrayın, onları da tencereye alın. Üzerini neredeyse kapatacak kadar (yaklaşık 50 cl oluyor) suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 
3. Orta ateşte kaynayana kadar, daha sonra kısık ateşte ve ağzı kapalı olarak 15-20 dakika (karnıbaharlar tamamen yumuşayıncaya kadar) pişirin.
4. Çorbayı pürüzsüz oluncaya kadar blenderdan geçirin. Velouté denilen koyu kıvamlı, kadife dokuda bir çorba olacak. Servis etmeden önce tekrar ısıtın ve her kaseye biraz zeyntinyağı ve tane kimyon gezdirin.


0 comments:

Post a Comment