Tam soğuk havalara ve hatta soğuk algınlıklarına uygun, kar gibi bembeyaz bir kış çorbası. Karnıbahar sevmeyenlere bile kendini sevdirmek gibi de bir misyonu var ayrıca.
Zencefilli Karnıbahar Çorbası
4 kişilik
Malzemeler;
800 gr karnıbahar
20 gr zencefil
20 cl hindistan cevizi sütü
50 cl su (sebze suyu da olabilir)
1 diş sarımsak
tuz
Üzerine;
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tane kimyon
Yapılışı;
1. Karnıbaharı çiçeklerine ayırın. Kaynar tuzlu su dolu bir tencereye alın, 3-4 dakika kadar haşladıktan sonra, ocaktan alıp suyunu süzün.
2. Az haşlanmış karnıbaharları tekrar tencereye alın, hindistan cevizi sütünü ekleyin. Sarımsağı ve zencefili soyup doğrayın, onları da tencereye alın. Üzerini neredeyse kapatacak kadar (yaklaşık 50 cl oluyor) suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın.
3. Orta ateşte kaynayana kadar, daha sonra kısık ateşte ve ağzı kapalı olarak 15-20 dakika (karnıbaharlar tamamen yumuşayıncaya kadar) pişirin.
4. Çorbayı pürüzsüz oluncaya kadar blenderdan geçirin. Velouté denilen koyu kıvamlı, kadife dokuda bir çorba olacak. Servis etmeden önce tekrar ısıtın ve her kaseye biraz zeyntinyağı ve tane kimyon gezdirin.
-------------
Cauliflower- ginger- coconut milk soup
Serves 4
Ingredients;
800 gr cauliflower
20 gr ginger
20 cl coconut milk
50 cl water (or vegetable stock)
1 clove of garlic
salt
to serve;
2-3 tablespoon olive oil
2 teaspoon cumin seeds
Directions;
1. Chop cauliflower into florets. Bring a large pot of water to boil, add some salt and the cauliflower. Blanch for 3-4 minutes and drain. Discard the cooking liquid.
2. Place the cauliflower back in the pot, pour the coconut milk and water over it.
3. Peel and chop garlic and ginger, add them to the pot. Season with salt.
4. Bring it to boil over high heat. Then reduce the heat, cover and simmer until the cauliflower is tender, about 15-20 min.
5. Puree the soup with an hand blender or a food processor, then reheat before serving. Taste for seasoning.
6. To serve, ladle the soup in a bowl and sprinkle with olive oil and cumin seeds.
0 comments:
Post a Comment