Çikolatalı portakallı kek / Chocolate & Orange Candied Cake





Bu tarif benim için bir dönüm noktası desem az abartmış sayılırım, çok değil. Tamam tadı güzel, yapımı basit, kadife dokulu ve leziz portakal şekerlemeli. Ama yok, ondan değil.. 

Her blogger gibi bana da, yemek yapma kısmı değil fotoğraflama kısmı daha zahmetli geliyor. Ama bugün bu keki fotoğraflamaya uğraşırken, evdeki malzemelerle derme çatma bir sonsuz fon yapmayı becerdim, bir adet kalın mukavva, bir adet mukavvadan daha büyük bir karton, üç adet de büyük boy metal klipsle. Gecekondu görünümlü sonsuz fonumla da beş dakikada bu fotoğrafları çektim!























Çikolatalı Portakallı Kek

Malzemeler;
100 gr bitter çikolata
150 gr tereyağ
3 yumurta
170 gr şeker
3 yemek k. yoğurt 
180 gr un
2 yemek k. kakao
2 tatlı k. kabartma tozu
150 gr portakal kabuğu şekerlemesi

Yapılışı;
1. Fırını 180 derecede ısıtın.
2. Tereyağını ve çikolatayı parçalara bölüp, benmari usülü eritin.
3. Yumurtaları ve şekeri birlikte çırpın, 5 dakika kadar. Yoğurdu ekleyip karıştırın.
4. Eriyip homojen bir hale gelen çikolata ve tereyağını ocaktan alın. Oda ısısına gelene kadar bekletip, yumurtaların üzerine ekleyin.
5. Un, kabartma tozu, kakao ve portakal şekerlemelerini bir kapta karıştırın. Böylece şekerlemeler unla kaplandığı için birbirine yapışmayacak. 
Bu karışımı da yumurtalı karışıma ekleyip, tahta bir kaşıkla karıştırın. Homojen hale gelince karıştırmayı bırakın.
6. Bir kek kalıbını önce yağlayın sonra unlayın. Fazla unu silkeleyin.
7. Karışımı kalıba döküp, fırında 40 dakika pişirin.
Fırından çıktıktan sonra, kalıpta soğumasını bekleyin. Her çikolatalı tarif gibi yapıldıktan bir gün sonra daha da güzel oluyor. Portakal tadının tüm keke yayılmasını istiyorsanız bence servis etmeden bir gün önce yapın...