Kestaneli balkabagı çorbası / Pumpkin,chestnut,gorgonzola soup

Kestaneli balkabağı çorbası
4 kişilik

Malzemeler;
1 kg balkabağı
250 gr kestane (önceden ızgarada pişmiş, kabukları soyulmuş)
1 soğan
25 cl süt
1 lt su
10 cl krema
20 gr tereyağı
100 gr goronzola ya da rokfor
deniz tuzu, karabiber

Yapılışı;
1. Tereyağını bir tencerede eritin. Soğanları doğrayıp, ekleyin. Bir kaç dakika kavurun.
2. Balkabağını soyup doğrayın, onu da tencereye ekleyip, bir kaç dakika karıştırarak kavurmaya devam edin.
3. Önceden pişirilmiş kestaney, sütü ve suyu tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika, balkabakları iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
4. Çorbayı blenderdan geçirin. Kremanın bir kaşığını kenara ayırıp, kalanını çırpın. Çırpılmış kremayı çorbaya ekleyip karıştırın. 
5. Kalan bir kaşık kremayı, küflü peynir (gorgonzola ya da rokfor olabilir) ile karıştırın. Çorbayı kaselere servis ettikten sonra, üzerine bu krema-peynir karışımdan gezdirerek ve değirmen karabiber öğüterek servis edin.


0 comments:

Post a Comment