Bu tarif benim için bir dönüm noktası desem az abartmış sayılırım, çok değil. Tamam tadı güzel, yapımı basit, kadife dokulu ve leziz portakal şekerlemeli. Ama yok, ondan değil..
Her blogger gibi bana da, yemek yapma kısmı değil fotoğraflama kısmı daha zahmetli geliyor. Ama bugün bu keki fotoğraflamaya uğraşırken, evdeki malzemelerle derme çatma bir sonsuz fon yapmayı becerdim, bir adet kalın mukavva, bir adet mukavvadan daha büyük bir karton, üç
adet de büyük boy metal klipsle. Gecekondu görünümlü sonsuz fonumla da beş dakikada bu fotoğrafları çektim!
Çikolatalı Portakallı Kek
Malzemeler;
100 gr bitter çikolata
150 gr tereyağ
3 yumurta
170 gr şeker
3 yemek k. yoğurt
180 gr un
2 yemek k. kakao
2 tatlı k. kabartma tozu
150 gr portakal kabuğu şekerlemesi
Yapılışı;
1. Fırını 180 derecede ısıtın.
2. Tereyağını ve çikolatayı parçalara bölüp, benmari usülü eritin.
3. Yumurtaları ve şekeri birlikte çırpın, 5 dakika kadar. Yoğurdu ekleyip karıştırın.
4. Eriyip homojen bir hale gelen çikolata ve tereyağını ocaktan alın. Oda ısısına gelene kadar bekletip, yumurtaların üzerine ekleyin.
5. Un, kabartma tozu, kakao ve portakal şekerlemelerini bir kapta karıştırın. Böylece şekerlemeler unla kaplandığı için birbirine yapışmayacak.
Bu karışımı da yumurtalı karışıma ekleyip, tahta bir kaşıkla karıştırın. Homojen hale gelince karıştırmayı bırakın.
6. Bir kek kalıbını önce yağlayın sonra unlayın. Fazla unu silkeleyin.
7. Karışımı kalıba döküp, fırında 40 dakika pişirin.
Fırından çıktıktan sonra, kalıpta soğumasını bekleyin. Her çikolatalı tarif gibi yapıldıktan bir gün sonra daha da güzel oluyor. Portakal tadının tüm keke yayılmasını istiyorsanız bence servis etmeden bir gün önce yapın...
------------
Velvety textured - Chocolate - Candied orange - cake
Ingredients;
100 gr bitter chocolate
150 gr butter + to butter the molds
3 eggs
170 gr sugar
3 table sp. Turkish yogurt
180 gr un
2 table sp. cacao
2 tea sp. baking powder
150 gr candied orange (cut into cubes)
Directions;
1. Preheat the oven at 180 degree.
2. Break chocolate and butter into pieces, heat in bain-marie (double-boiler), stirring occasionally until melted and velvety.
3. In a large bowl whisk together sugar and eggs around 5 minutes.Whisk in the yogurt, blend well.
4. When the melted chocolate and butter is at room temperature,spoon into egss batter and blend.
5. In a seperate bowl, mix together flour, baking powder, cacao andcandied oranges.
6. Spoon the dry ingredients into the wet ones, stir just until blended.
7. Butter and flour a cake mold. pour the batter into the mold.
8. Bake in preheated oven for 40 minutes. Serve at room temperature.